Açıklanan Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini munis görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli mebdelı kriterler nazar önüne tuzakınarak karar verilmektedir. Özellikle harbi bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; kesilme skorsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde üs olarak yangı merdiveni bulunması gereken kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:

Dizayn olarak farklılık göstermekle birlikte hissedar özellikleri, dayanıklı ve defosuz strüktürda olmalarıdır. Standart iç baplara nispeten farklı bir tasarruf ve özellikler barındıran yangın merdiveni kapısı ve modelleri;

Memnuniyet ilkesinden hareketle hem kapılarımızı hem de fiyatlarımızı revize ediyoruz ve yekûn memnuniyeti hedefliyoruz.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Yangın kapısı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Yangın Kapısı ürkü par olarak da bilindik bu kollar alışılagelen kapı kolu kabilinden olur.

Sevinme ilkesinden hareketle hem kapılarımızı hem de fiyatlarımızı revize ediyoruz ve yekûn memnuniyeti hedefliyoruz.

Yangın Bapları ısı ve duman sızdırmadığı kucakin insanoğluın dumandan zehirlenmesine köstek olan acil hâl kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha birlik kalabalık olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı malzeme kullanılması önemli olmaktadır.

Kötü sızdırmaz özelliğe malik olmaları ötürüsı ile yangın anında insanların kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Müstacel çıkış bapsı ismi ile bile malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşkın mimarida bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Yangın Bapsı baş amacı insanların ziyan gıyaben binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile rahat açılması esenlanabilir.

Yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarısının vasıtasız bina dışına açılması gerekir.

Report this wiki page